İş Yerinde Su Tasarrufu Nasıl Yapılır | Rain Soft | Evsel Cihazlar
İş Yerinde Su Tasarrufu Nasıl Yapılır? 12-05-2023

İş Yerinde Su Tasarrufu

Su tasarrufu geleceğimiz için önemli olan her bireyin kendi sorumluluğu içerisinde yapması gereken bir davranıştır. Evimizde, işimizde hatta dışarı çıktığımızda gördüğümüz israfı engellemek geleceğimize yapabileceğimiz en büyük yatırımlardan birisidir. İş yerlerinde harcanılan su miktarı diğer su tasarrufu yapabileceğimiz yerlere göre daha ön plandadır. İş yerlerinde muslukların açık unutulması vs. daha çok rastlanılmaktadır. Peki iş yerinde nasıl su tasarrufu yapılır?

1)Gizli su kaçaklarının giderilmesi.

Gizli su kaçakların giderilmesi su tasarrufu yapmada en önemli adımlardan birisidir. Birçok binada fark edilmemesine rağmen su kaçağı olabilir. Binada su kaçağı olup olmadığı basit bir yöntem ile tespit edilebilir. Suyu kullanmayacağınız bir zaman diliminde su saatini okuduktan sonra 2 saatliğine su çıkışlarını kapatın. Bu yöntem sayesinde gizli su kaçakları kolayca tespit edilebilir.

2)Su kaçıran klozetler ve damlatan musluklar onarılmalı.

Su kaçıran klozetler ve damlama yapan musluklar önemli miktarda su israfına sebep olur. Özellikle klozet kaçırdığı su miktarı oldukça fazla olabilmektedir. Ayrıca klozetteki su kaçırma bazen gözükmeyebilir. Klozetin su kaçırıp kaçırmadığını anlamak için klozetin kapağını açarak sıvı renklendirici toz atarak anlayabilirsiniz. Bir müddet sonrasında kapağı kaldırın ve su renksiz ise kaçak olduğunu tespit edin.

3)Sensörlü muslukları tercih edin.

Sensörlü musluklar veya tek bir hareket ile açılıp kapanan musluklar önemli miktarda su tasarrufu sağlamaktadır. Bu tarz musluklar özellikle kısa süreli su kullanımlarında: Diş fırçalarken, tıraş olurken ve duş alırken önemli miktarda su tasarrufu sağlarlar.

4)Su tasarrufu sağlayan perlatörler / aeratörler kullanın.

Su tasarrufu sağlayan bu kartuşlar musluklar ve duş başlıklarını tasarruflu hale getirmektedir. Tesisatçı gerektirmeyen kolay kullanımı ile tek başınıza kolayca montajını yapabilirsiniz. Seçtiğiniz kartuşlar kalitesine ve gelen su miktarına bağlı olarak %90’a kadar su tasarrufu yapmanızı sağlar. Marka olarak Rainsoft markasını inceleyebilirsiniz. Kaliteli ve uygun fiyatlı cihazları ile müşterilerinin hizmetindedir.

5)Tuvalet rezervuarlarında tasarruflu modeller seçilmelidir.

Bir evde en çok su tüketilen noktalardan birisi klozetlerdir. Klozet satın almadan önce su kullanım oranı daha uygun olan klozetler satın alınmalıdır. Eğer klozet satın almak istemiyorsanız mevcut olan klozetinizin içerisindeki suyu azaltmak için rezervuarların içerisine su dolu pet şişeler koyabilirsiniz. Ayrıca gerekli su miktarını azaltmak için tuvalet içerisine peçete atmayınız. Peçetenin klozet giderinden gitmesi için daha fazla su harcamanıza sebep olabilir.

6)Geri kazanılmış su kullanımı yaygınlaşmalı.

Yağmur yağdığı zamanlarda çatılarda vs. biriken yerlerdeki sular depolanıp bahçe sulaması ve temizlik işlerinde kullanılabilir. Günümüz teknolojisinin gelmiş olduğu noktada geri kazanılması gerekilen suyun arıtma teknolojisi ile yeniden kullanmak mümkündür. Arıtma teknolojisinde özellikle Rainsoft markasının kaliteli ve fiyatlarının uygun olduğunu da belirtelim.

7)Su arıtma cihazı kullanmak.

Su arıtma cihazı kullanmak hem sağlığınız için hem de su tasarrufu için çok önemlidir. Cihaz su tasarrufunu %70 oranında arttırmaktadır. Ayrıca sağlığınız açısından toksik ve kimyasal maddelerden suyu arındırdığı için önem teşkil etmektedir. Rainsoft marka su arıtıcılar kalite bakımından A++ kalite olup fiyat açısından da çok uygundur. Kalite olarak sınıfının en iyileri arasında anılan Rainsoft marka su arıtıcı yapacağınız su tasarruf oranını da arttırmaktadır. Sağlığınız için ve geleceğinizde su sıkıntısı çekmemek için Rainsoft marka su arıtıcısını tercih edebilirsiniz.

Su tasarrufu yapmanın birden fazla yolu var bunlardan 1 tanesini bile yapmak geleceğimiz için önemli adımlarla sonuçlanacaktır. Özellikle toplum bilinci oluşturmak ve su tasarrufuna yönelmek bizim gelecek nesillere borcumuzdur.



ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN