Ters Osmoz Nedir | Rain Soft | Evsel Cihazlar
Ters Osmoz Nedir? 09-03-2021

Ters Osmoz

Osmoz, suyun bulunduğu ortamdan daha yoğun ortama doğru hareket etmesi anlamına gelmektedir. Örnek vermek gerekirse, az bileşen içeren yağmur suyunun, yoğun ve çok bileşenli tuzlu suya doğru hareket etmesidir. Ters osmoz ise doğada görülmekte olan bu hareketin tam tersine çevrilmesi işlemidir. Ters osmoz işlemi için su kaynağı fark etmemektedir. Yani kısacası ister belediye barajından gelen su  isterse de bahçe kuyusundan gelen su kaynağı olabilir. İçerisinde gözle görülemeyecek şekilde bulunan tortu, klor ve birçok farklı kirleticiler olan yoğun su, ters osmoz sayesinde istenmeyen bileşenlerden arıtılıp az yoğun ve temiz  hale getirilir. 

Bu yöntem halinde değerlendirme yapıldığında, Ters osmoz su sistemleri, su arıtma işlemlerinde en sık kullanılan, ileri teknoloji yöntemi olarak kişilerin karşısına çıkmaktadır.  Rainsoft  arıtma cihazları, sizlere sağlıklı ve temiz su sunabilmek için kullanmakta olduğu teknolojiyle kaynağından alınan su, birçok aşamadan geçirilerek temizlenir. Filtrasyonda ilk üç aşama, bu işlemin öncü kuvvetleridir. Rainsoft cihazları suya koku ve tat koku dengesi de kazandırmaktadır.

Ters Osmoz Nasıl Çalışır?

Ters Osmoz, filtreleme sisteminden önceki aşamalardan geçerek kum, toz gibi partiküllerden arıtılır. Daha sonra zararlı maddelerden ayrıştırılan su Ters Filtreleme aşamasına geçmektedir. Bu aşama sırasında suya basınç uygulanır ve su daha yüksek membranlı filtreden geçirilir. Bu aşamada mikropartiküller, ağır metaller ve bazı inorganik moleküller ayrıştırılır. Bir ters osmoz sisteminde, filtre ortamı içerisinde bulunan kirletici maddelerin bulundukları standart filtrasyon yerine çapraz filtreleme yapmak çok önemlidir. Çapraz filtreleme sayesinde, çözelti filtreden geçebilmektedir. Kirletilmiş su başka bir yere, filtrelenmiş su başka bir yere gider. Böylece, bu ileri teknoloji sayesinde daha temiz bir suya kolaylıkla ulaşılmaktadır. Rainsoft arıtma cihazlarında da su ters osmoz çalışma prensibine uygun aşamalardan geçirilerek temiz suyun oluşumunu sağlar.

Ters Osmoz teknolojisi, şehir su dağıtımı veya iyi bir su sistemine alternatif bir su kaynağı olarak evler için mükemmel bir ileri atılıştır. Gözenekli filtre sert kimyaları ayıracak ve bu sayede eve gelen su kirletici maddelerden korunacaktır.

Ters Osmoz Sistemleri Neden Atık Su Verir?

Ters osmoz sistemlerinin atık verme sebebi, içinde bulunan osmoz membran filtresinin çalışma sistemidir. Osmoz membranı yaklaşık 40-50 adet özel kağıdın, içinde kanallar bulunan ince bir boru etrafında sarılığı özel yapıdır. Bu kağıtlarda mikroskobik gözenekler bulunmaktadır. Su, yüksek bir basınca itilerek iç borunun ucundan gider.Tüm kağıt katmanları içerisinden spiral yol izleyerek geçer.

Membran suyu temizlerken, su çıkışta ikiye ayrılır. Birinci kanale içilmesi gereken temiz su kullanılır. İkinci kanala ise kirleticilerin olduğu su gönderilir. İkinci kanala gönderilmekte olan su, artık atık suyudur. Rainsoft cihazlarında da ozmoz sistemi bulunup temiz su kişinin içmesi için gönderilir. Bu yüzden cihazlar içerisinde bulunan ters osmoz sistemi ile sular arıtılıp temiz bir hale gelir. Filtreler kullanılarak zararlı ise mikroorganizmalar su içerisinde seyretilir ve arıtma cihazından su daha temiz şekilde gelmektedir.

Ters Ozmoz Mineralleri Öldürür Mü?

Su arıtma cihazının, ters ozmoz teknolojisi sayesinde bile minerallerin yararlı ve zararlı diye ayrılması pek mümkün değildir. Ters ozmoz sistemindeki amaç suyun bütün zararlı mikroplardan arındırılmasıdır ve yararlı minerallerin de alınması söz konusudur. Bu amaçta öncelik suyun insan sağlığını etkileyen minerallerden arındırılmasıdır. Çünkü zaten kişinin günlük alması gereken mineraller besinler tarafından karşılanmaktadır.

Rainsoft su arıtma cihazları da bu prensip ve amaç üzerine yoğunlaşarak insanların zararlı mikroplardan korunmasını sağlamaktadır.

ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN